Privat
Bedrift
Proff

Hva er strømbrudd?

Når strømmen blir borte slutter etterhvert alle elektriske apparater å fungere. Strømbrudd kan skyldes uvær eller feil på strømnettet. Hvis strømmen forsvinner må du først finne ut om feilen kun gjelder ditt hus eller hele nabolaget.

Lyn, vind og torden er ofte synderne hvis et helt nabolag er mørklagt. Trær kan falle over strømledninger og lynnedslag kan føre til overspenninger på strømnettet.

mor og datter. Foto

I strømbruddskartet kan du se om vi i Hafslund Nett vet om at strømmen er brutt. Her finner du også oversikt over eventuelle feilmeldinger og planlagte strømbrudd. Vi er alltid i beredskap og rykker raskt ut når strømledninger er ute av drift.

Hvis ingen feil er registrert der du bor kan det enten skyldes feil på ditt anlegg, eller at vi ikke er klar over strømbruddet.

Hvis du ser at det er mørkt hos naboene også, kan du gi beskjed til vår døgnåpne driftssentral på telefon 22 44 10 40.

Hvis det kun er hos deg det er strømbrudd

Det første du bør gjøre er å sjekke sikringsskapet. Sikringer og jordfeilbryter kan løses ut hvis du overbelaster anlegget. Du er selv ansvarlig for det elektriske anlegget ditt, så hvis dette er noe som skjer ofte bør du kontakte en elektriker for en gjennomgang. Her kan du lese om jordfeil.

Meld fra til Hafslund Nett hvis du oppdager farlige forhold

Som netteier er det vårt ansvar å kontrollere at anlegg og installasjoner er i orden. Likevel kan skader oppstå uten at vi oppdager det med en gang, særlig i overgangen fra vinter til vår.

Hvis du oppdager en strømledning som har falt på bakken er det viktig at du gir oss beskjed raskt. Det er livsfarlig å komme borti strømførende ledninger. Meld fra til oss om farlige forhold.