Privat
Bedrift
Proff

Leveringsplikt

Alle nettselskap er pålagt en leveringsplikt av Norges vassdrags- og energidirektorat. Leveringsplikten er kun ment som en midlertidig ordning.

Dette koster strøm etter leveringsplikten


Leveringsplikt

Første 6 uker

Elspotpris hos Nordpool
+ påslag

Utover 6 uker

Elspotpris hos Nordpool
+ påslag

Påslag

Første 6 uker

6,25 øre/kWh

Utover 6 uker

12,5 øre/kWh *

Påslag (eks. mva)

Første 6 uker

5 øre/kWh

Utover 6 uker

10 øre/kWh


* Påslaget utover 6 uker er fra 1. april 2020 redusert fra 18,25 øre/kWh til 12,5 øre/kWh inkl. mva.

Redusert påslag fra 1. april

Vi opplever at en del kunder i disse koronatider får sin avtale om strømleveranse sagt opp av sin strømleverandør og da automatisk får strømleveranse fra oss, kalt leveringsplikt, inntil man finner seg en ny strømleverandør. Strømprisen på leveringsplikt er spotpris pluss 6,25 øre/kWh i påslag de første 6 ukene, og etter 6 uker øker påslaget til 18,25 øre/kWh. Vi har nå besluttet å redusere påslaget etter 6 uker med 6,25 øre/kWh til 12,5 øre/kWh. Vi håper dette bidrar til å gjøre byrdene som koranasituasjonen bringer med seg litt lettere. Alle priser er oppgitt inklusive 25 % mva og våre kostnader til kjøp av elsertifikater.

Ikke betal mer enn du må - skaff deg en strømleverandør

Ordningen med leveringsplikt vil gi dyrere strøm for kunden, enn hva en strømavtale med en ordinær strømleverandør gjør. Vær oppmerksom på at nettleie kommer i tillegg.

Slik bestiller du strøm hos en strømleverandør

Innenfor vårt forsyningsområde kan du velge mellom strømleverandører på denne listen, eller du kan finne informasjon på Forbrukerrådets sider, strompris.no.

Bestill strøm hos den leverandøren du foretrekker. De ordner alt det praktiske og melder fra til Hafslund Nett om det vi trenger å vite.