Privat
Bedrift
Proff

Planlagt utkobling

Vi gjennomfører jevnlig arbeid i strømnettet for å sørge for at du har en sikker strømforsyning.

Hva er grunnen til utkoblingen?

Vi har ulike type arbeider som må gjøres i strømnettet. Eksempel på dette er oppgradering av transformator, omlegging fra luftlinje til kabel eller utskifting av andre anleggsdeler.

For at våre montører skal kunne jobbe trygt er vi nødt til å koble ut strømmen mens arbeidet pågår.

Må jeg være hjemme?

Nei, du trenger ikke være hjemme. Ved planlagt arbeid i strømnettet utføres arbeidet utendørs.

Er det bare meg som vil være strømløs?

Ved planlagt arbeid i strømnettet må vi som oftest koble ut flere kunder, avhengig av omfanget på jobben som skal gjennomføres. Merk at det ikke er sikkert at alle dine nærmeste naboer også blir strømløse, da det kan hende de får strøm fra en annen transformator.

Hvem utfører arbeidet?

Alt arbeid i strømnettet vårt utføres av godkjente energimontører, enten Hafslund Nett sine egne montører eller innleide entreprenører.

Vil strømmen være borte hele den varslede perioden?

Når jobben planlegges settes en tidsperiode for gjennomføring av arbeidet, men det vil ikke si at strømmen nødvendigvis er borte i hele perioden. Som oftest vil strømmen bli koblet ut på angitt starttidspunkt. Så fort arbeidet er ferdig kobles strømmen inn igjen. Uforutsette hendelser kan medføre at strømutkoblingen en sjelden gang kan vare lenger enn angitt eller at utkoblingen avlyses.

Finner du ikke svar på det du lurer på, kontakt vår døgnbemannede driftssentral på  22 44 10 40 . Det er fint om du oppgir referansenummeret du mottok i meldingen om utkoblingen.

Har jeg krav på kompensasjon?

Det gis kompensasjon til kunder som har opplevd sammenhengende strømbrudd i 12 timer eller mer. Se kompensasjonsbeløp her.

Tips til hvordan klare seg uten strøm

  • Sørg for å lade opp mobil og annet ladbart utstyr før strømmen blir borte.

  • Tenk alternative oppvarmingskilder (vedfyring, gass), men vær oppmerksom på brannfaren disse kan medføre.

  • Finn frem lommelykt og batteridrevet lys.

  • Dersom du har garasjeport som går på strøm kan det være lurt å åpne denne før strømmen blir borte.

  • Hold kjøleskap og fryser lukket. Det tar 10-30 timer før temperaturen i en full fryseboks stiger fra -18 til -12 grader. Er det lite varer i fryseren stiger temperaturen raskere.

  • Husk å skru av apparater som ikke kan stå på uten tilsyn (f.eks stekeovn), for å være klar til strømmen kommer tilbake.

Her kommer

det flere

artikler